VIDEO: Corneadiameter opmeten met uw topograaf

Soms is het lastig om de juiste corneadiameter te bepalen met een topograaf. Van de vier meest gebruikte soorten software voor topografen (Medmont, Phoenix, Oculus en Topcon) heeft Sander in aparte video's uitgelegd hoe u het beste de corneadiameter kunt opmeten.

Lees artikel

door Sander Sterk

Nog eenvoudiger Nachtlenzen bestellen met ‘Check & Bestel’ in Easyfit

Vanaf vandaag kunt u bij het bestellen van Nachtlenzen in Easyfit gebruikmaken van de functie ‘Check & Bestel’. Deze functie maakt het nog gemakkelijker om Nachtlenzen te bestellen. Begint u net met het aanmeten van Nachtlenzen, bent u niet helemaal zeker van de beelden die u heeft gemaakt of heeft u een vraag over uw bestelling? Met de 'Check & Bestel' functie vraagt u ons mee te kijken met uw bestelling.

Lees artikel

door Fokko Trip

Bitorische lenzen in de praktijk

In de eerste drie blogs van de serie over bitorische lenzen heeft Sander de theorie achter het aanpassen van deze lenzen beschreven. Maar hoe ga je in de praktijk te werk en hoe kun je de stappen volgen die Easyfit neemt? In dit blog beschrijft Sander stap voor stap wat er allemaal gebeurt tijdens het bestellen van bitorische lenzen. 

Lees artikel

door Sander Sterk

Bitorische lenzen voor het corrigeren van een restcilinder

In het vorige blog over bitorische lenzen hebben we gekeken naar het creëren van een betere pasvorm. Dit deel gaat in op de tweede reden om gebruik te maken van bitorische lenzen: het corrigeren van een restcilinder.

Lees artikel

door Sander Sterk

Bitorische lenzen voor een betere pasvorm

In het inleidende verhaal over bitorische lenzen hebben we geleerd dat er twee redenen zijn om bitorische lenzen aan te passen: het creëren van een betere pasvorm en het daarnaast corrigeren van een restcilinder. Dit blog gaat over die eerste reden: de pasvorm.

Lees artikel

door Sander Sterk

Bitorische lenzen, onterecht ingewikkeld gemaakt

Wereldwijd gezien is Nederland een écht harde lenzen land. Harde lenzen zijn verkrijgbaar in vele variaties, er is keuze te over. Heel fijn dat grote aanbod, maar hoe maak je dan de juiste keuze? En als het gaat om een torisch oog? Dan zijn er nog meer mogelijkheden. Eén van die extra mogelijkheden is de bitorische lens. Het valt mij op dat veel mensen dit onderwerp moeilijk vinden, waarschijnlijk omdat er vaak onnodig complex over gesproken wordt. Maar zo ingewikkeld hoeft het niet te zijn. Het hangt juist allemaal van logica aan elkaar.

Lees artikel

door Sander Sterk

(Auto)compliance

Compliance en contactlenzen is een actueel onderwerp en hierover zijn vele artikelen gepubliceerd zoals het artikel ‘Non-compliance with lens wear and Care practices: A Comparative Analysis.’ Mooi is in deze niet echt het juiste woord, je zult later begrijpen waarom.

Lees artikel

door Lambert Mulder

Nóg meer comfort dankzij nieuw lensmateriaal voor harde contactlenzen

NKL biedt een reeks van contactlensmaterialen en –ontwerpen. De eigenschappen van contactlensmaterialen en de verzorging van contactlenzen bepalen in veel gevallen het comfort en de bevochtiging. Goede bevochtiging van contactlenzen krijgt van ons als contactlensleverancier veel aandacht.

Lees artikel

door Fokko Trip

Blog


  • Bianca Schut
  • Fokko Trip
  • Ilse Stok
  • Lambert Mulder
  • Nathalie Kaat
  • Sander Sterk
  • Wilfred van der Tuuk
  • Wouter van der Bent

Binnen Menicon krijgen we vele uiteenlopende vragen van klanten. Vragen over situaties uit de praktijk en over de techniek achter onze lenzen. Om die vragen te kunnen beantwoorden, zorgen onze collega’s dat ze op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van contactlenzen. Daarnaast ontwikkelen we bij Menicon nieuwe lenzen en produceren we deze in ons eigen laboratorium. De kennis die we tijdens ons werk opdoen delen we graag met u.

MeniconCopyright by Menicon © 2020