De 5 meest gestelde vragen over Indivisual

Onze nieuwe zachte maandlens Indivisual is al voor veel consumenten een perfecte zichtoplossing gebleken. Het aanpassen via Easyfit op basis van hoogte en tangent is voor velen inmiddels routine. Toch worden er ook genoeg vragen gesteld over de lens en het aanpassen ervan. Onze adviesafdeling beantwoordt deze vragen uiteraard graag, maar we dachten dat een overzichtje best handig zou zijn. Dus hebben we de 5 meest gestelde vragen over onze Indivisual maandlenzen op een rijtje gezet.

Lees artikel

door Fokko Trip

NKL Live: Topo vs. Respons

Tijdens dit webinar gaat Sander in op het doorvoeren van responsen aan de hand van een aantal Nachtlens-casussen.

Lees artikel

door Sander Sterk

Sclerale lenzen: waarom zijn vormen belangrijk?

Ons  inzicht in de vorm van het hoornvlies heeft sinds jaar en dag allerlei contactlensdesigns opgeleverd, met als resultaat een verbetering van de visus en comfort. Echter, toen sclerale lenzen hun opwachting maakten, begonnen onderzoekers zich af te vragen hoe toepasbaar hun kennis van de  vorm van het hoornvlies is bij het ontwerpen van een lens die over het hoornvlies valt.

Lees artikel

door Fokko Trip

De automatische vs. de handmatige corneadiameter

In zijn nieuwste blog vertelt Lambert over het verschil tussen de door een topograaf automatisch gemeten corneadiameter en de handmatig gemeten corneadiameter. Het blijkt erg nuttig om in het meetprogramma nog even na te gaan of de aangegeven diameter klopt. Gelukkig bevatten topografen hiervoor handige tools.

Lees artikel

door Lambert Mulder

Symmetrie en patronen in de lensberekening

Sander heeft onlangs Topotip 7 geschreven, een interessant blog over het belang van symmetrie bij het maken van topobeelden. Dit is een mooi verhaal om op verder te borduren. Het onderwerp van dit blog is daarom: let op symmetrie en patronen in de lensberekening.

Lees artikel

door Lambert Mulder

Terugblik NKL Live: De beperking van e-waardes

In de terugblik op de eerste editie van NKL Live zet Sander de belangrijkste punten uit de presentatie nog even op een rij. 

Lees artikel

door Sander Sterk

Kijk onze eerste NKL Live webinar terug

Dinsdagavond 30 mei zonden we de eerste editie van NKL Live uit. Een live webinar waarin Sander vertelde over de beperking van e-waardes. Vanaf nu is de video beschikbaar op ons blog. U kunt het dus op elk gewenst moment nog eens terugkijken.

Lees artikel

door Sander Sterk

Lenzen en zwangerschap

Voor dit blog heb ik mezelf verdiept in mijn persoonlijke uitbreiding. Ik wil jullie dan ook graag meenemen in de wereld van de zwangerschappen. Wat verandert er nou hormonaal, systemisch en lichamelijk en welk effect zou een zwangerschap kunnen hebben op het dragen van lenzen?

Lees artikel

door Bianca Schut

Blog


  • Bianca Schut
  • Fokko Trip
  • Ilse Stok
  • Lambert Mulder
  • Nathalie Kaat
  • Sander Sterk
  • Wilfred van der Tuuk
  • Wouter van der Bent

Binnen Menicon krijgen we vele uiteenlopende vragen van klanten. Vragen over situaties uit de praktijk en over de techniek achter onze lenzen. Om die vragen te kunnen beantwoorden, zorgen onze collega’s dat ze op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van contactlenzen. Daarnaast ontwikkelen we bij Menicon nieuwe lenzen en produceren we deze in ons eigen laboratorium. De kennis die we tijdens ons werk opdoen delen we graag met u.

MeniconCopyright by Menicon © 2020