Menicon Live: NCC editie

In verband met de verplaatsing van het NCC hebben wij zondag 15 maart het webinar 'Menicon Live: NCC editie' uitgezonden. Ik en mijn collega's Fokko en Evert vertelden over het Menicon Bloom behandelplan met de toevoeging Menicon Bloom Day, over Kisu onze nieuwe multifocaal torische maandlens en over onze mogelijkheden op het gebied van protected brands.

Lees artikel

door Sander Sterk

NKL Live: myopie controle (deel 2)

Dinsdagavond 19 november was het tijd voor NKL Live: Myopie Controle deel 2. Ik en mijn collega Daniël vertelden over het belang van myopie controle en over de toepassing in de praktijk door middel van het Menicon Bloom behandelplan. Heb je het niet live kunnen volgen? Kijk de uitzending dan hieronder terug.

Lees artikel

door Wouter van der Bent

Warpage door zachte lens

Vaak wordt er bij de passing van zachte lenzen alleen naar beweging, centratie en diameter gekeken. In dit blog laat Wouter zien dat het bij de passing van zachte lenzen noodzakelijk is om verder te kijken dan deze 3 'stokpaardjes'.

Lees artikel

door Wouter van der Bent

NKL Live: myopie controle (deel 1)

Dinsdagavond 29 oktober was het weer tijd voor NKL Live. Ik vertelde over het belang van myopie controle en over de laatste wetenschappelijke inzichten op dit gebied. En over hoe we die kennis kunnen vertalen naar de praktijk. Met het Menicon Bloom behandelplan kun je veilig en effectief aan de slag met myopie controle. Heb je het niet live kunnen volgen? Kijk de uitzending dan hier terug. 

Lees artikel

door Sander Sterk

Wees niet te soft bij heraanpas hard

Wouter vertelt over een bepaald type lensdrager, degene die we waarschijnlijk allemaal wel kennen. Draagt al sinds mensenheugenis harde lenzen, is niet erg trouw met lenscontroles en ziet, zolang de lens heel blijft, niet de noodzaak tot het vervangen ervan. Wat te doen als we bij deze drager warpage zien in de topobeelden?

Lees artikel

door Wouter van der Bent

Het beoordelen van tangentiële verschilbeelden

In dit laatste blog van deze serie over verschilbeelden bespreekt Sander de tangentiële verschilbeelden. Deze worden altijd als laatste bekeken, maar zijn eigenlijk het belangrijkst om te beoordelen.

Lees artikel

door Sander Sterk

Het beoordelen van sagittale verschilbeelden

Het beoordelen van verschilbeelden kan nogal verwarrend zijn, helemaal als je er niet iedere dag mee bezig bent. In dit blog neemt Sander je mee in het beoordelen van sagittale verschilbeelden in relatie tot Nachtlenzen. Hoe passen we ze toe en hoe komen we tot de beste beoordeling?

Lees artikel

door Sander Sterk

Verschilbeelden bij een Nachtlenzencontrole: hoe zit het ook alweer?

Tijdens de Nachtlenzen Workshop wordt dit onderwerp uitgebreid behandeld, maar hoe zit het ook alweer precies? Sander legt in dit artikel de belangrijkste do's en don'ts bij het maken van verschilbeelden nog eens uit.

Lees artikel

door Sander Sterk

Blog


  • Bianca Schut
  • Fokko Trip
  • Ilse Stok
  • Lambert Mulder
  • Nathalie Kaat
  • Sander Sterk
  • Wilfred van der Tuuk
  • Wouter van der Bent

Binnen Menicon krijgen we vele uiteenlopende vragen van klanten. Vragen over situaties uit de praktijk en over de techniek achter onze lenzen. Om die vragen te kunnen beantwoorden, zorgen onze collega’s dat ze op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van contactlenzen. Daarnaast ontwikkelen we bij Menicon nieuwe lenzen en produceren we deze in ons eigen laboratorium. De kennis die we tijdens ons werk opdoen delen we graag met u.

MeniconCopyright by Menicon © 2020