2017-04-11

Topotip 9: laad de beelden in Easyfit

door Sander Sterk

In de afgelopen 8 blogs hebben we het gehad over het maken van goede topografiebeelden en hoe je deze beelden het beste kunt beoordelen. Deze topotip is relatief simpel, maar kan je veel gedoe besparen. Laad altijd de nét gemaakte topografiebeelden in Easyfit. Easyfit analyseert namelijk de topobeelden en kan aangeven of er voldoende periferie is gemeten zodat je zo optimaal mogelijk de gewenste lenzen kunt berekenen.

Bijna alle corneatopografen zijn te koppelen aan Easyfit. Je kunt dan eenvoudig de gemaakte topografiebeelden exporteren. Zodra de beelden zijn geïmporteerd kun je op het knopje 'toon details’ (zie afbeelding) klikken. Er opent zich een scherm met allemaal gegevens over de gemeten cornea.

Ik kan me best voorstellen dat al deze informatie indrukwekkend kan overkomen. Laat je niet van de wijs brengen en kijk alleen maar bij het kopje ‘periferie’ en dan naar ‘astigmatisme’. Zodra hier een getal staat ingevuld, zit je goed. Staat hier géén getal en is het vakje leeg dan is met de corneatopograaf onvoldoende perifere data gemeten en kun je bepaalde lenzen niet berekenen. Bijvoorbeeld de Nachtlens2.

Hier komt de simpele tip: controleer dit altijd voordat de consument de winkel verlaat. Het is natuurlijk een beetje knullig als je de consument opnieuw moet laten komen omdat de metingen opnieuw gedaan moeten worden.

Benieuwd hoe je eenvoudig met jouw type topograaf de beelden naar Easyfit kunt exporteren? Kijk dan bij topotip 1, daar hebben we de contactgegevens van de verschillende leveranciers op een rijtje gezet. 

Dit was topotip 9 uit de video 10 toptips! In het volgende artikel bespreken we topotip 10: Neem contact met ons op.

Terug naar het overzicht