2021-08-25

Meer hygiëne en veiligheid met Miru disposable contactlenzen

door Ellen Fries (Menicon Duitsland)

Nieuwe kijk op de wereld met Miru

Als je zou vragen wat iemands belangrijkste zintuig is, zouden de meeste mensen waarschijnlijk antwoorden met : “mijn zicht”1. Bij Menicon zijn we het daar helemaal mee eens. Zien is leven, denken wij. Dat is ook de reden dat onze uitgebreide familie met disposable contactlenzen Miru heet, het Japanse woord voor waarnemen.   

Comfortabele producten die hygiënische en makkelijk zijn in gebruik, zijn een basisbehoefte om op lange termijn veilig en gezond lenzen te dragen. Deze criteria staan ook bovenaan het wensenlijstje van vele contactlensdragers2. Door het inzetten van unieke technologieën biedt Menicon, met de daglenzen families Miru 1day Flat Pack en Miru 1day UpSide, een productportfolio dat aan deze wensen voldoet.

Smart Touch™, een unieke technologie voor hoog comfort

Een van de vereisten voor veilig en gezond lenzen dragen is contactlenshygiëne. In het hectische leven van alledag is er vaak weinig tijd, dus een product dat makkelijk en hygiënisch lenzen dragen mogelijk maakt is dan van grote waarde. Vaak worden daglenzen afgewisseld met een bril en daardoor soms onder minder hygiënische omstandigheden ingezet. Hier is bij Miru lenzen over nagedacht: het inzetten van de lens is zeer eenvoudig en hygiënisch. Een groot voordeel, zeker voor gelegenheidsdragers. 

 

Dit is mogelijk door de Smart Touch™ technologie. Een unieke verpakkingstechnologie die ervoor zorgt dat de oppervlakte van de lens onbesmet blijft tot deze wordt ingezet. De lensdrager raakt bij het inzetten alleen de buitenkant van de lens aan. De unieke smart zone in de verpakking zorgt dat de binnenkant van de lens naar beneden ligt zodat de lensdrager de lens uit de verpakking kan halen en kan inzetten zonder de binnenkant van de lens aan te raken. Dit designconcept heeft gezorgd voor meer gemak en comfort. Het maakt het inzetten van de lenzen hygiënischer en eenvoudiger, vooral voor nieuwe dragers en gelegenheidsdragers. 

De geruststelling van het zeker weten dat de lens niet binnenstebuiten zit moet niet onderschat worden. Vooral voor nieuwe dragers, gelegenheidsdragers en dragers met verziendheid is dit belangrijk. Zij vinden het vaak het meest ingewikkeld om te zien of de lens goed op de vinger ligt of juist niet. Een onderzoek onder lensdragers wees uit dat 92% van de multifocale lensdragers hun lenzen wel eens binnenstebuiten heeft gedragen. En maar liefst 91% van de Smart Touch™ gebruikers vindt het een groot voordeel dat de lens met de juiste kant naar boven in de verpakking ligt3. Smart Touch™ brengt gemoedsrust zowel voor de lensdrager als voor de contactlensspecialist.  

Twee fantastische producten om comfortabel lenzen te dragen

Het siliconen hydrogel materiaal van Miru 1day UpSide laat het oog ademen. De hele lage modulus van slechts 0.36 MPa biedt het comfort en de zachtheid van een hydrogel lens. Het gebruik van de NanoGloss™ Pro technologie maakt het lensoppervlak zeer glad en zorgt voor een goede antimicrobiële resistentie4

Het zachte, wrijvingsarme lensoppervlak zorgt ervoor dat het ooglid gemakkelijk over de lens kan glijden om het draagcomfort te verbeteren tijdens lange draagschema's5. Een unieke siliconen hydrogel daglens die zorgt voor gezondheid, hygiëne, comfort en gemak, zelfs na lang dragen. Een geweldige keuze voor flexibiliteit en met het extra voordeel van Smart Touch™ past deze lens bij een drukke, actieve levensstijl.

Miru 1day Flat Pack wordt gekarakteriseerd door de uitzonderlijk praktische en milieuvriendelijke verpakking. Naast de voordelen van de Smart Touch™ technologie, heft deze lens de dunste verpakking ter wereld, slechts 1mm dik. De verpakking is gemaakt van gerecyclede materialen. Er in het hele proces minder ruwe materialen gebruikt en er is minder afval vergeleken met traditionele blisters. Deze goed doordachte ultradunne, lichtgewicht verpakking is gemakkelijk op te bergen en neemt weinig ruimte in beslag, ideaal voor op reis of voor sport. Miru 1day Flat Pack wordt geleverd in een handige opbergdoos met 30 lenzen.

Multifocale lenzen – een grote kans voor contactlensspecialisten

Beide varianten Miru daglenzen zijn beschikbaar als multifocale variant. Ze bieden beide het innovatieve Neuro Adaptive Design™ wat zorgt voor snelle gewenning en soepele overgang tussen nabij zicht, zicht op middenafstand en vertezicht. Dit maakt beide lenzen een aantrekkelijke optie voor de nog steeds groeiende groep presbyopen. Het biedt ook maximale flexibiliteit voor nieuwe dragers en voor mensen die een bril met lenzen willen afwisselen. 

Miru – waarnemen en zien

Als toevoeging op de twee daglenzen die hier beschreven zijn, bevat het Miru lensportfolio ook een siliconen hydrogel maandlens familie, Miru 1month, met sferische, torische en multifocale varianten. Miru betekent waarnemen en het delen van plezier door middel van alle vijf de zintuigen. Dit uitgebreide portfolio van zeer kwalitatieve contactlenzen biedt vele unieke en innovatieve kenmerken die het contactlensspecialisten mogelijk maken hun klanten te voorzien van scherp en comfortabel zicht zodat zij hun leven ten volle kunnen (be)leven.  

Referenties

1.      https://idw-online.de/de/news725137     

2.      Menicon Data on File 2017. Online patient experience survey. N=300 current daily disposable wearers. 

3.      Menicon Data on File

4.      Tan J, Siddireddy JS, Wong K, Shen Q, Vijay AK, Stapleton F. Factors Affecting Microbial Contamination on the Back Surface of Worn Soft Contact Lenses. Optom Vis Sci. 2021 May 1;98(5):512-517

5.      Menicon Data on File 

Terug naar het overzicht