2016-11-21

Lenzen voor de vlakkere radii

door Lamber Mulder

Vanuit de praktijk weet ik dat veel contactlensspecialisten zweerden bij de Precision UV 9.1. De reden hiervoor is dat we in Nederland vaker consumenten tegenkomen met vlakkere radii dan gemiddeld. De Precision UV 9.1. is echter niet meer verkrijgbaar.

Om toch een goede passing te krijgen bij mensen met een vlakkere radius kan de 1month Miru worden gebruikt. Je hoort vaak “one size fits all”, maar dat gaat in de praktijk in veel gevallen niet op. Het kan zijn dat u ook zo over onze sferische Miru maandlens denkt. Het is natuurlijk ook geen maatwerk.

BCR van 8.3 en 8.6

Onze sferische maandlens van Miru is echter “two sizes fit all”. Deze lenzen zijn namelijk te bestellen met een BCR van 8.3 en 8.6. Hierdoor is de 1month Miru breder inzetbaar op de vele corneae radii die u als specialist in de praktijk tegenkomt. Dit komt mede door het unieke randprofiel en het door het vlakkere verloop richting de periferie. Bij de gemiddelde corneae kunt u daarom het beste kiezen voor de 8.30. De 8.60 variant is daarnaast zeer geschikt wanneer u te maken krijgt met vlakkere corneae. 

 

Terug naar het overzicht