2020-07-10

Check & Bestel

door Mariska van Brummelen

Binnen Easyfit kun je gebruikmaken van een super handige functie: Check & Bestel. Een functie die alleen beschikbaar is voor Nachtlenzen en die erop is gericht om het doen van een bestelling voor jou als contactlensspecialist zo makkelijk mogelijk te maken. Of het nu gaat om een eerste aanmeting of een ervaren lensdrager; Check & Bestel ontzorgt. 

Check & Bestel bij een eerste aanmeting

Stap 1: Gegevens invullen

Voor het berekenen van Nachtlenzen is het importeren van topobeelden vanuit de topograaf van cruciaal belang, zonder is de berekening onmogelijk. Na deze stap vul je de gemeten brilrefractie en de corneadiameter in. Zodra je kiest voor de optie Nachtlenzen, verschijnt ook de Check & Bestel-button onder in het scherm: 

 Stap 2: Automatische bestelling?  

Wanneer je op Check & Bestel klikt, verschijnt de vraag of je voor het eerst Nachtlenzen aanmeet bij deze klant: 

Als je hier op “Ja” klikt wordt je meteen doorgezet naar de vraag of Menicon de lenzen voor je in bestelling mag nemen. Ook bij deze vraag heb je de keus voor “Ja” of “Nee”. Als je hier kiest voor “Ja” zullen wij de lenzen voor je in bestelling zetten en krijg je van ons een bijgewerkt Easyfit-bestand retour gestuurd. Wanneer je de lenzen liever zelf in bestelling wil zetten kies je hier voor “Nee”. Ook dan zul je van ons een, eventueel, bijgewerkt bestand retour krijgen, maar zul je de lenzen zelf nog moeten bestellen via de knop “Bestel Nu”. 

Stap 3: Vragen en referentie

Hierna kom je terecht in het veld waar je je vraag kan stellen of een opmerking kunt plaatsen. Daarnaast kun je hier kiezen met welke referentie je de lenzen wil ontvangen. Is dit met de naam van de consument, kies dan voor de bovenste optie. Wil je dit liever anoniem met P-nummer, kies van voor de onderste optie: 

Stap 4: Bestanden toevoegen en bestelling versturen 

Als alle voorgaande stappen zijn doorlopen zal Easyfit een exportbestand aanmaken dat naar Menicon doorgestuurd kan worden. Indien nodig kunnen er nog andere bestanden toegevoegd worden, bijv. een bestand uit de topograaf. 

Wanneer alles klaar en ingevuld is, kan het met één druk op de knop “Versturen” naar ons worden verstuurd. Onze adviseurs zullen er dan naar kijken en indien gewenst de lenzen voor je in bestelling nemen. 

Heeft u vragen over Nachtlenzen of over de Check & Bestel functie? Neem dan vooral even contact op met mij of een van mijn collega’s van de afdeling Professional Services via professionalservices@menicon.nl of bel 0591 - 610 640.

 

 

 

Terug naar het overzicht