2023-05-23

Inspiratie Event - Meer met Menicon

Mis het niet!

Laat je inspireren tijdens het Meer met Menicon Inspiratie Event!

Maandag 18 september zien we u graag in theater Flint in Amersfoort. Deze dag staat in het teken van inspirerende onderwerp over contactlenzen die morgen kunnen worden toegepast in de praktijk.

  • Wanneer: Maandag 18 september, van 09:30 uur tot 17:30 uur.
  • Waar: Theater De Flint, Amersfoort.
  • Wat: Een programma met inspirerende lezingen en workshops over onderwerpen gelinkt aan contactlenzen en oogzorg in het algemeen. 

Het programma

In het programma schema vindt u informatie over de lezingen en workshops. Samen met onze collega's hebben we een inspirerend programma opgesteld met interne en externe sprekers. We beginnen de dag met Olympisch kampioen Harrie Lavreysen. Hij is al een aantal jaar enthousiaste drager van onze Miru daglenzen. En als knallende afsluiting Victor Mids!

Workshops

Gedurende dag geven we ook leuke en interessante workshops. Voor deze workshops dient u zich tijdens het aanmelden direct in te schrijven. Er is plek voor 20 deelnemers per workshop. Dus schrijf u op tijd in!

Klik hier om in te schrijven

De sessies

Is meten ook echt weten? – Martijn van der Linden en Harrie Lavreysen
Bewust en onbewust zijn we continu aan het meten. In de keuken, in de badkamer, in de auto, in de winkel. Sommige metingen doen we onbewust zoals het voelen van het water van de douche, of checken of de aardappelen al gaar zijn. Andere metingen doen we met alle aandacht en vinden we erg belangrijk. Dat is voor iedereen anders. Wat vinden wij bij Menicon nou belangrijk om te meten? En wat vindt de tweevoudig olympisch baanwielrenkampioen Harrie Lavreysen nou belangrijk in zijn voorbereiding naar de olympische spelen van 2024 in Parijs? Er zijn misschien wel meer overeenkomsten dan je zou verwachten.

Op zoek naar het comfortprobleem. De passing is goed en nu? – Erik van der Ven
Je hebt keurige topoplaatjes gemaakt, de lenskeuze gemaakt die Easyfit je adviseerde, in het nieuwste materiaal, maar de klant vindt de lenzen niet lekker zitten. De passing is goed, en nu dan..? In deze lezing gaan we terug naar het begin. We nemen alles door van de anamnese tot het vooronderzoek en kijken samen naar de beste volgende stap om de klant niet alleen scherp maar ook comfortabel te laten zien. 

Waar of niet waar? Een interactieve sessie - Eef van der Worp
In deze interactieve sessie neemt Eef van der Worp je mee in zeer uiteenlopende stellingen over contactlenzen. Er zijn zo veel vragen die we kunnen stellen over het ontwerpen en produceren van contactlenzen. Over het aanmeten en beoordelen van de passing. Over voorkeuren in Nederland en de wereld. En over nog zo veel meer! We zijn benieuwd hoeveel mensen de juiste antwoorden weten. Uiteraard geven we per stelling een interessante uitleg. Zo loop je wijzer en geïnspireerd de zaal uit.

Customer Journey van de toekomst – Randall van Poelvoorde
We zouden allemaal graag met een tijdmachine of glazen bol in de toekomst willen kijken. Helaas blijft dat iets voor in films en sprookjes. Wel kunnen we ontwikkelingen monitoren en op basis daarvan een beeld schetsen van de verwachtingen. Welke kant denken we dat het opgaat in de toekomst? Randall houdt zich al jaren bezig met technologische ontwikkelingen in combinatie met klantbeleving. In deze sessie zal hij de customer journey van de toekomst proberen te schetsen aan de hand van de laatste onderzoeken en ontwikkelingen. Reis je mee?

In 45 minuten de wereld rond met myopie – Anthoinette Jothmann
In deze sessie neemt Anthoinette je mee de wereld rond. Ze laat vijf onderzoekers en specialisten uit verschillende werelddelen aan het woord om de nieuwste ontwikkelingen te bespreken op het gebied van myopie. Denk hierbij aan veranderingen in het oog die de effectiviteit van de behandeling kunnen voorspellen, hoe zit het met de aslengte als je ortho-k toepast en is een red-light therapie de toekomst? Ook zullen de specialisten tips geven hoe met myopie om te gaan en je inspireren om er nog meer uit te halen en meer te willen leren. Een dynamische sessie met wereldnamen op het gebied myopiecontrole.

Haal meer uit je apparatuur om de juiste contactlens te kiezen – Charlotte van der Heide en Marjolein Maas
In deze sessie laten Charlotte en Marjolein je zien dat je meer uit je topograaf kan halen dan alleen topobeelden. Ook de spleetlamp kun je voor meer gebruiken dan alleen het beoordelen van de passing van lenzen. En als je deze data hebt verzameld, hoe implementeer je dit in ons lensbestelprogramma Easyfit? En welke informatie kun je nog meer uit onze bestelsoftware halen? Kortom: alles wat je nodig hebt voor de eerste lenskeuze om sneller tot een passende lens te komen.

Ben jij al een kameleon? Masterclass empathie, klantbeleving & verbinding – Jeannette Koops
Een branche die op vele vlakken grenst aan die van de optiek is die van kappers. De verbinding met de klant, communiceren, adviseren en relaties opbouwen. De gelijkenissen zijn eindeloos.
Jeannette Koops is een zeer succesvolle onderneemster met haar eigen salon en is daarnaast business coach. Ze spreekt regelmatig tijdens verschillende events over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van klantbeleving en succesvolle klantrelaties.
In deze sessie neemt ze je mee in de wereld van de klant. Hoe maak je het onderscheid? Hoe positioneer je jezelf als specialist? En hoe ga je om met emoties van de klant? Een kameleon kan van kleur veranderen bij emotionele bedreiging, maar ook als teken van ontspanning en veiligheid. Als je als professional kleur kunt bekennen en mee kunt kleuren met jouw klant, dan is dat heel prettig voor beide partijen. Maar hoe doe je dat?

Neuromagic – Victor Mids
Neuromagic is een combinatie van illusionisme, psychologie, geneeskunde en vingervlugheid. De klassieke vorm van goochelen achter zich latend, demonstreert Victor de inzichten die schuil gaan achter zijn unieke illusies en interactieve neuropsychologische experimenten. Want hoe makkelijk ben je af te leiden? Hoe werkt ons geheugen? We sluiten ons Inspiratie Event graag af met deze inspirerende en uitdagende show. Ervaar zelf hoe eenvoudig je eigen hersenen en zintuigen te misleiden zijn én wat je hiervan kunt leren.

Workshop: Schilderen met een visuele beperking
Jezelf verplaatsen in een ander is heel nuttig voor wederzijds begrip; het fundament van een goede klantrelatie. Deze workshop wordt een hele uitdaging. Een schilderij maken terwijl je ogen niet optimaal functioneren. Door middel van hulpmiddelen kun je verschillende visuele beperkingen ervaren. Zeer interessant, want een deel van deze beperkingen zijn de risico’s die hoog myopen op latere leeftijd lopen. Myopiecontrole is een belangrijk onderwerp dat de afgelopen jaren steeds meer aandacht heeft gekregen. Maar de risico’s van niet behandelen, blijven voor velen abstract. Leer meer over deze risico’s tijdens deze interactieve en creatieve workshop.

Workshop: Help! Een irregulaire cornea – Nelisa Boone en Lisette Silvius
In deze sessie ga je samen met Nelisa en Lisette lenzen aanpassen. Niet iedereen zal dagelijks een klant met een irregulaire cornea in de stoel krijgen, maar als er iemand binnenwandelt is het fijn goed voorbereid te zijn. Want hoe ga je nu eigenlijk om met een gelaserde cornea of keratoconus? Wat werkt wel en wat werkt niet? We geven je in deze workshop handvatten om mee te werken. Simpele tips en tricks die je de volgende dag al in de praktijk kan toepassen, als die ene klant binnenloopt.

Workshop: Optiek XL – Fokko Trip
In deze interactieve workshop neemt Fokko je mee in de wereld van topografie. Hij laat je onder andere zien waar je aan moet denken bij het maken van topografiebeelden en hoe je zo veel mogelijk in de periferie meet. De Antares Plus, de topograaf die tijdens de workshop wordt gebruikt, heeft ook een hele handige fotofunctie, ook dit legt hij graag aan je uit. Kortom 45 minuten gevuld met handige topotips die je direct in de praktijk kunt toepassen.

Terug naar het overzicht