2023-02-23

Aankondiging over de nieuwe managementstructuur van Menicon Co., Ltd. met twee leidinggevenden. Hidenari Tanaka wordt aangesteld als Chairman en CEO. Koji Kawaura wordt aangesteld als President en COO

De Raad van Bestuur van Menicon Co., Ltd. (hoofdkantoor te 21-19, Aoi 3, Naka-ku, Nagoya, Aichi, , Japan met Hidenari Tanaka als President) heeft op 22 februari 2023 besloten om de huidige managementstructuur met één Representative Executive Officer met ingang op 1 april 2023 te vervangen door een managementstructuur met twee leidinggevenden. . Hidenari Tanaka zal worden aangesteld als Chairman en CEO en Koji Kawaura als President en COO.

 

Reden voor de wijziging van de managementstructuur

Menicon Co., Ltd. werd in 1951 opgericht in Japan. Vandaag telt onze onderneming ongeveer vierduizend werknemers en bedraagt de omzet van de gehele groep meer dan honderd miljard yen (ongeveer zevenhonderdentien miljoen euro).

Hidenari Tanaka heeft sinds zijn aanstelling als Representative Executive Officer in 2000 de activiteiten van onze onderneming in Japan uitgebreid en gestabiliseerd mede dankzij de implementatie van het "MELS plan" als hoeksteen van onze onderneming. Dankzij het "MELS plan" betalen onze klanten een maandelijkse vaste prijs voor hun contactlenzen. Menicon Co., Ltd. heeft bovendien zijn activiteiten wereldwijd uitgebreid door de oprichting van dochterondernemingen in verschillende landen en door middel van fusies met en overnames van andere ondernemingen. 

De laatste jaren is het percentage van de wereldbevolking dat lijdt aan myopie (bijziendheid) sterk toegenomen. De markt voor contactlenzen in Japan blijft groeien en dankzij de wereldwijde economische groei is de vraag naar contactlenzen wereldwijd, en vooral in Azië, sterk toegenomen.

Menicon Co., Ltd. heeft besloten om zijn managementstructuur te wijzigen om snel en kordaat in te kunnen spelen op de veranderingen op wereldniveau en om de verdere groei van onze onderneming te kunnen verwezenlijken.

 

De nieuwe managementstructuur in een notendop

Vanaf 1 april 2023 zal de managementstructuur van Menicon Co., Ltd. bestaan uit een Chairman en CEO, en een President en COO. Het doel van deze nieuwe structuur is om de uitbreiding van onze activiteiten te ondersteunen.

De nieuwe Chairman en CEO van de groep zal verantwoordelijk zijn voor het management van de hele groep. De nieuwe President en COO zal toekijken op de gehele bedrijfsvoering van de groep om het middellange termijnplan "Vision2030" van de Menicon Group te verwezenlijken.

 

Boodschap van Hidenari Tanaka, nieuwe Chairman en CEO

"De nieuwe President en COO Koji Kawaura is al meer dan dertig jaar werkzaam bij onze onderneming, en tijdens zijn lange carrière heeft hij wereldwijd ervaring opgedaan met de nadruk op bedrijfsplanning, marketing, ontwikkeling, productie en de toeleveringsketen. Dankzij deze schat aan operationele praktijkervaring in combinatie met zijn vitaliteit en flexibiliteit verwacht ik dat hij nieuwe uitdagingen niet uit de weg zal gaan om het middellange termijnplan "Vision2030" te verwezenlijken en Menicon Co., Ltd. naar nieuwe hoogten te brengen. "

 

Boodschap van Koji Kawaura, nieuwe President en COO

"Sinds onze oprichting in 1951 hebben wij ons toegelegd op het uitvinden en ontwikkelen van nieuwe producten, en zijn we elke uitdaging aangegaan in alle aspecten van onze bedrijfsactiviteiten, van productontwikkeling tot technologie en marketing. Zesentwintig procent van de omzet van de groep komt uit markten buiten Japan (boekjaar maart 2022), maar de markt voor contactlenzen buiten Japan is ongeveer vier keer zo groot als de Japanse markt. Wij geloven dat er voldoende potentieel is om onze activiteiten buiten Japan uit te breiden en wij zullen investeren in onze verkoopfilialen en toeleveringsketens buiten Japan. Wij blijven werken aan de traditionele methoden om myopie (bijziendheid) te corrigeren, maar voeren ook onderzoek uit naar nieuwe manieren om de progressie van myopie af te remmen of te stoppen. Ons doel is om het probleem van het toenemende aantal mensen die wereldwijd lijden aan myopie aan te pakken. Met behulp van onze unieke, hoogwaardige en innovatieve producten en diensten, willen we de levenskwaliteit van onze klanten overal ter wereld verbeteren. Menicon Co., Ltd. zal ook onder de nieuwe managementstructuur uitdagingen blijven aangaan. "

 

 

[Profiel] Chairman en CEO Hidenari Tanaka

1987 - Afgestudeerd aan de School of Medicine, Aichi Medical University, Japan
1987 - Begin carrière bij Menicon Co., Ltd.
1994 - Director, Menicon Co., Ltd.
1999 - Executive Vice President, Menicon Co., Ltd.
2000 - President en Representative Director, Menicon Co., Ltd.
2004 - Chairman, Japan Contact Lens Association
2010 - Director, Representative Executive Officer, President, Menicon Co., Ltd. (huidige functie)
2017 - Advisor, Japan Contact Lens Association (huidige functie)

 

 

[Profiel] President en COO Koji Kawaura

1992 - Afgestudeerd aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid, Waseda University, Japan
1992 - Begin carrière bij Menicon Co., Ltd.
2006 - Vice President, Menicon Singapore Pte. Ltd.
2010 - President, Menicon Singapore Pte. Ltd.
2013 - Executive Officer, Head of Area & Product Marketing Strategy Office, Menicon Co., Ltd.
2015 - Executive Officer, Head of Brand Strategy Office, Menicon Co., Ltd.
2016 - Executive Officer, Head of Product Development, Menicon Co., Ltd.
2017 - Executive Officer, General Manager of Production and Development Division, Menicon Co., Ltd (huidige functie)
2017 - Vice Chairman, Japan Contact Lens Association (huidige functie)
2021 - President, Menicon Malaysia Sdn. Bhd. (huidige functie)
Terug naar het overzicht