Dit zijn wij

Wij zijn Menicon, een internationale organisatie met vestigingen over de hele wereld. Binnen onze vestiging in Emmen werken we met 150 collega’s aan de ontwikkeling, productie en verkoop van unieke contactlenzen met bijbehorende contactlensvloeistoffen. Onze missie: “Wij bieden voor iedereen de beste, meest comfortabele oplossing voor het scherpste zicht”. We zijn innovatief en constant op zoek naar nieuwe mogelijkheden en concepten om deze missie te vervullen. In al onze processen streven wij continu naar verbetering van onze producten en diensten. Dit doen wij door met veel creativiteit, ambitie en plezier ons werk uit te voeren.

Waarom hebben we jou nodig? 

De productieafdeling is het hart van onze organisatie. De lenzen die in Emmen worden geproduceerd moeten volgens de juiste stappen door het productieproces heen. Het automatiseren van dit proces is momenteel een van de belangrijkste projecten. We hebben jou nodig om onze productie draaiende te houden en klaar te maken voor de toekomst.

Jouw team

Je maakt onderdeel uit van de ict afdeling, maar werkt net zo veel samen met collega’s van productie en R&D. Je directe collega Peter weet alles van onze productiesystemen. Hij werkt al 12 jaar bij Menicon en bedenkt en programmeert alle systemen samen met Marinus van R&D. Binnen onze productieafdeling werken collega’s met veel enthousiasme aan onze producten. Met hun heb je dagelijks contact, bijvoorbeeld als er storingen optreden binnen het productieproces.

Dit ga je doen

Je werkzaamheden zijn zeer divers. Denk aan het implementeren van een productieapplicatie in C#, werken aan een nieuw robotstation voor het inpakken van lensbuttons en het oplossen van storingen in productie. Je bent zeer belangrijk voor onze collega’s in productie. Als hun apparatuur niet werkt, kunnen zij geen lenzen maken en dat is de basis van ons bestaan. Naast het goed functioneren van alle machines werk je ook aan verschillende applicaties, bijvoorbeeld voor de traceerbaarheid van onze lenzen en de registratie van werkzaamheden en lenscontroles. De geautomatiseerde en manuele productiesystemen vallen onder de verantwoordelijkheid van de afdeling waar jij gaat werken.

Ervaring en vaardigheden

Ben jij enthousiast, kun je zelfstandig werken en ben je creatief in het bedenken van oplossingen? Dan voel je je bij Menicon vast op je gemak. We zoeken iemand die goed kan samenwerken in een multidisciplinair team, eigen verantwoordelijkheid neemt en buiten de kaders durft te kijken.

  • Hbo-niveau richting industriële automatisering of technische informatica
  • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring met programmeren in C# en .NET
  • Ervaring met robotsystemen en het werken met PLC’s
  • Ervaring met Beckhoff PLC’s is een pré
  • Ervaring met ABB robots is een pré
  • Ervaring met Microsoft SQL is een pré

Wat wij jou te bieden hebben

Een moderne werkomgeving waar goed voor jou gezorgd wordt en je gewoon jezelf mag en kan zijn. Maar daarnaast nog veel meer, namelijk:

  • Een dienstverband van 40 uur per week en 26 vakantiedagen
  • Salaris dat past bij jouw kennis en ervaring
  • 13e maand en bonusregeling
  • Een goede pensioenregeling

Meer weten of direct solliciteren?

Ben je nieuwsgierig en wil je nog meer informatie over deze leuke functie? Dat kan! Neem contact op met Peter van der Weide (0591 – 610 640) of stuur een mailtje naar vacature@menicon.nl. Direct solliciteren mag ook. Mail je sollicitatie voor vrijdag 16 september naar vacature@menicon.nl ter attentie van Carolien van Ommen.