Over Menicon

De Nederlandse tak van Menicon bestaat al ruim 45 jaar. Ons bedrijf, voorheen genaamd NKL Contactlenzen, is in 1974 opgericht als producent van harde contactlenzen. Gevestigd in Emmen produceren en leveren wij inmiddels veel meer dan alleen harde lenzen. Ook zachte maatwerk lenzen en Nachtlenzen® vervaardigen wij zelf. In 2006 werden we onderdeel van het Japanse Menicon. Sinds die tijd distribueren wij ook zachte disposable lenzen en lenzenvloeistoffen. Menicon heeft vestigingen wereldwijd en is toonaangevend in de ontwikkeling van lensmaterialen, lensontwerpen en contactlensvloeistoffen.

Innovatie

Onze Research & Development-afdeling werkt continu aan de ontwikkeling van nieuwe, nog comfortabelere, maatwerk lenzen. Deze lenzen worden, met behulp van zeer geavanceerde apparatuur, in onze vestiging in Emmen geproduceerd en verkocht over de hele wereld.

In 2001 introduceerden wij als eerste in Nederland succesvol Nachtlenzen®. Ontwikkelingen hebben sinds die tijd niet stil gestaan. Verschillende producten hebben een update gehad en er zijn meerdere nieuwe harde lenzen geïntroduceerd, waarvan Conform de meest recente is. Ook op het gebied van zachte maatwerk lenzen zitten we niet stil. Met de Indivisual maandlens brachten we een ultiem comfortabele lens op de markt die zowel voor dragers met een cilinder als een additie geschikt is.

Myopie controle

De laatste jaren is myopie (controle) steeds vaker in het nieuws. De verwachting is dat 50% van de wereldbevolking in 2050 een vorm van myopie zal hebben(1). Daar willen we wat aan doen. In 2019 introduceerden wij daarom het behandelplan Menicon Bloom™. Binnen de behandeling wordt gebruik gemaakt van Menicon Bloom Night (ortho-k lenzen) of Menicon Bloom Day (zachte daglenzen). Beide lensdesigns hebben een CE-keurmerk voor myopie controle bij kinderen. Dat is een van de manieren waarop wij, samen met onze speciaal opgeleide oogzorgprofessionals, de veiligheid en effectiviteit van de behandeling waarborgen. Wanneer alle stappen van het behandelplan worden gevolgd en de bijbehorende app goed wordt gebruikt, kan de voortgang van de behandeling zeer nauwkeurig worden gemonitord.

Service en samenwerking

Onze klanten geven aan graag met ons samen te werken vanwege onze uitstekende service, professionele begeleiding, klantvriendelijkheid en uitgebreide productinformatie. Ons doel is voorop te blijven lopen in de markt door deze hechte samenwerking met onze klanten en onze revolutionaire ontwikkelingen te waarborgen. Ook in de toekomst willen wij op deze manier het succes van Menicon blijven garanderen.

1. Holden BA, Fricke TR, Wilson DA, Jong M, Naidoo KS, Sankaridurg P, et al. Global prevalence of myopia and high myopia and temporal trends from 2000 through 2050. Ophthalmology. 2016;123(5):1036- 42.

Menicon in Emmen video

Bekijk hier een leuke video over Menicon in Emmen. Een kijkje achter de schermen bij de productie van onze contactlenzen.