Dit zijn wij

Wij zijn Menicon, een internationale organisatie met vestigingen over de hele wereld. Binnen onze vestiging in Emmen werken we met 150 collega’s aan de ontwikkeling, productie en verkoop van op maat gemaakte harde en zachte contactlenzen. Daarnaast verkopen wij disposable lenzen en contactlensvloeistoffen. Onze afnemers zijn optiekzaken en contactlenspraktijken in de Benelux, internationale distribiteurs en andere Menicon vestigingen. In al onze processen streven wij continu naar verbetering van onze producten en diensten. Dit doen wij door met veel creativiteit, ambitie en plezier ons werk uit te voeren.

Waarom hebben we jou nodig?

Een van onze collega’s heeft na ruim 10 jaar bij Menicon te hebben gewerkt, besloten een ander pad te gaan volgen. Met haar vertrek komt er een hele leuke positie vrij in ons marketingteam. Namelijk de functie van Marketing Specialist Disposables.

Jouw team

Het marketingteam bestaat (met jou erbij) uit drie collega’s. Selma is verantwoordelijk voor de harde maatwerklenzen en de medische lenzen. Ilse is verantwoordelijk voor onze Nachtlenzen en de zachte maatwerklenzen. Jij wordt verantwoordelijk voor de disposables. Dit zijn dag- en maandlenzen die in groten getale worden geproduceerd. Evert Aaij is je leidinggevende, hij stuurt tevens het gehele commerciële team aan waaronder de accountmanagers en de afdelingen professional en customer services.

Dit ga je doen

De afdeling Marketing is verantwoordelijk voor alle online en offline communicatie over onze contactlenzen. Omdat we veel verschillende contactlenzen produceren en verkopen hebben we dit binnen de marketingafdeling in groepen verdeeld. Disposables is een grote productcategorie met veel diversiteit qua klanten. Doordat veel informatie over deze lenzen van onze internationale collega’s komt, heb je bijna dagelijks contact met collega’s uit Europa en Japan. Je werkt aan productbrochures, websiteteksten, nieuwsbrieven, campagnes en andere manieren om onze lenzen te promoten. Daarnaast coördineer je acties die klanten willen inzetten om consumenten te bereiken. Hiervoor werk je ook veel samen met je collega’s in de buitendienst. Veel van je werk is B2B georiënteerd en een deel B2B2C.

Ervaring en vaardigheden

De collega die wij zoeken is enthousiast, zelfstandig en creatief in denken en doen. Iemand die goed kan samenwerken in een multidisciplinair team en buiten de kaders durft te kijken. Uiteraard blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het marketing werkveld en gebruik je die kennis in je dagelijkse werkzaamheden.

 • Hbo-niveau of hoger met minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een marketing georiënteerde functie
 • Engels spreken/schrijven is voor jou geen probleem
 • Je hebt ervaring in de omgang met klanten
 • Je vindt het leuk om met collega’s te werken aan een groot project maar neemt ook duidelijk verantwoordelijkheid voor jouw eigen taken
 • Je behoudt overzicht, kunt je eigen werk inplannen en deadlines bewaken
 • Je bent creatief in het kijken naar situaties en het bedenken van plannen en oplossingen
 • Ervaring met InDesign, Photoshop en/of Illustrator is een pré

Wat wij jou te bieden hebben

Een moderne werkomgeving waar goed voor jou gezorgd wordt en je gewoon jezelf mag en kan zijn. Maar daarnaast nog veel meer, namelijk:

 • Salaris dat past bij jouw kennis en ervaring
 • Een contract voor 32-36 uur per week en 21 vakantiedagen
 • 13e maand en bonusregeling
 • Een goede pensioenregeling

Bij ons komen kijken? Dat kan!

Ben je nieuwsgierig geworden en wil nog meer informatie over deze leuke functie? Dat kan! Op donderdagmiddag 16 juni ben je van harte welkom in Emmen! Tussen 14:00 en 16:30 uur nodigen we je uit om spontaan binnen te stappen voor een kopje koffie. Gewoon om eens te kijken of werken bij Menicon iets voor jou zou kunnen zijn. Geen ingewikkelde vragen en geen voorbereiding nodig. Hoe lang je blijft plakken bepaal jij.

Meer weten of direct solliciteren?

Lukt het niet om langs te komen, maar heb je toch een vraag? Bel dan even met onze Manager Commercial Department Evert Aaij via 06-20 28 89 83.
Direct solliciteren kan natuurlijk ook! Mail je motivatie en CV voor maandag 20 juni naar vacature@menicon.nl. De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 23 juni 2022.