2014-10-02

Unieke vormvaste lens van NKL verovert Nederland

Unieke vormvaste lens van NKL verovert Nederland

Emmen, 2 oktober 2014 - Met ruim 800 bezoekers verdeeld over 5 avonden, zijn de Conform® introductie-avonden van NKL Contactlenzen een groot succes te noemen. De Conform® is een nieuwe vormvaste lens die niet meer aangemeten wordt op basis van de centrale cornea radius, maar op basis van hoogte en tangent.

Afgelopen juni was de aftrap van de Conform® met twee zeer goedbezochte introducties in Eindhoven en Amsterdam. Na een zomerstop waren eind september de laatste introducties in Ede, Zwolle en Rotterdam.

Nieuwe manier van aanpassen

De Conform® is een unieke vormvaste lens van NKL Contactlenzen die op een volledig nieuwe manier aangepast wordt. Een topograaf en de Easyfit-software van NKL is bij het aanmeten van de nieuwe lens onmisbaar.

Voor het aanpassen van de Conform® worden de mogelijkheden van de topograaf optimaal benut. Door het maken van topografiebeelden en deze in te lezen in Easyfit, is NKL in staat een lens te produceren die volledig de vorm van het oog volgt, waarmee een unieke pasvorm gecreëerd wordt. Door deze pasvorm respecteert de Conform® de cornea volledig. De lens rust op de periferie van de cornea en niet op het centrale deel.

Meer comfort en scherper zicht

Doordat de Conform® voor elk oog exact op maat wordt gemaakt, bieden de lenzen een extreem hoog comfort. Ook is het zogenoemde 'randjesgevoel' minder en is de kans op rode ogen kleiner. Dit maakt de lens niet alleen geschikt voor bestaande lensdragers, maar vooral ook voor beginnende lensdragers. Verder is de lens voorzien van aberratiecontrole, waardoor een nog scherper zicht verkregen wordt, met name 's avonds. Doordat het oog eigenlijk volledig met rust wordt gelaten, is ook het afwisselen van lenzen met een bril gemakkelijker.

Ook Conform® aanmeten?

Wilt u ook Conform® lenzen aan kunnen meten in uw praktijk? Neem dan contact op met NKL Contactlenzen via 0591 – 610 640.

Terug naar het overzicht