2016-11-03

NKL brengt innovatieve multifocale lens op de markt

Emmen, 3 november 2016 - NKL Contactlenzen introduceert een unieke multifocale maandlens genaamd 1month Miru Multifocal. Deze multifocale maandlens van Miru is beschikbaar in twee ontwerpen: het LOW en HIGH design. De lenzen zijn makkelijk aan te meten en zeer geschikt voor de beginnende presbyoop.

LOW design
Het progressief concentrisch ontwerp van het LOW design is gebaseerd op het center near-principe. Deze lens zorgt voor een natuurlijk gezichtsvermogen, maar ook voor haarscherp zicht op tussenafstand zoals een computerscherm.

HIGH design
Het HIGH design heeft een gedecentraliseerde optische zone. Bij het convergeren wordt deze nabij-zone voor de pupil gepositioneerd. Gecombineerd met een dubbele slab-off en dynamische stabilisatie wordt een comfortabel gezichtsveld gegarandeerd.

Zachte lenzen van Miru
Miru is het Japanse woord voor ‘zien’. De disposable lenzen in het Miru-assortiment zijn dan ook ontworpen om de wereld voor altijd anders te zien. De 1month Miru-familie bestaat sinds vandaag dus uit sferische, torische en multifocale lenzen. Naast de maandlenzen bevat de Miru-familie ook een daglens: 1day Miru Flat Pack. Deze daglens zit in een ultra dunne, hygiënische en unieke verpakking.

NKL Contactlenzen
NKL Contactlenzen is in 1974 opgericht als producent van harde contactlenzen. Gevestigd in Emmen produceren en leveren zij inmiddels veel meer dan alleen harde lenzen. Ook zachte maatwerk lenzen en Nachtlenzen® vervaardigen ze in eigen beheer. Als dochteronderneming van Menicon distribueert NKL sinds 2006 tevens zachte disposable lenzen. De lijn met maandlenzen, genaamd 1month Miru, is sinds deze maand uitgebreid met een multifocale variant. Menicon is toonaang

Terug naar het overzicht