2023-04-04

Menicon Nederland sponsort baanwielrenner Harrie Lavreysen

De samenwerking tussen Harrie Lavreysen en Menicon is tot stand gekomen doordat Harrie al jarenlang onze Miru 1day Flat Pack lenzen draagt tijdens het fietsen. We willen hem graag ondersteunen tijdens zijn reis naar en op de Olympische Spelen met goede oogzorg. Want goed zicht is cruciaal, zeker in de wereld van topsport.

Lees meer
2023-02-23

Opnieuw Europese subsidie voor Noord-Nederlands initiatief voor volautomatische productielijn

Lees meer
2023-02-23

Aankondiging nieuwe managementstructuur van Menicon Co., Ltd. met twee leidinggevenden. Hidenari Tanaka wordt aangesteld als Chairman en CEO. Koji Kawaura wordt aangesteld als President en COO

Lees meer
2021-11-25

50 jaar harde lenzen

Lensdrager op bezoek in Emmen

Lees meer
2021-07-30

Menicon viert 70-jarig jubileum

Menicon is er trots op zijn 70e verjaardag te vieren als een toonaangevende fabrikant van innovatieve contactlenzen en gerelateerde producten.

Lees meer
2020-07-21

Nieuwe huisstijl

We hebben een nieuwe website en daar zijn we ontzettend blij mee! De nieuwe site is volledig ontworpen volgens de richtlijnen van onze nieuwe huisstijl.

Lees meer
2019-11-19

NKL wordt Menicon

NKL Contactlenzen wordt Menicon per 1 januari 2020. Als onderdeel van Menicon Ltd. heeft het bedrijf een aantal jaren de naam NKL behouden. Deze jaren als ‘NKL, part of the Menicon Group’ zijn nu verleden tijd. Het bedrijf uit Emmen gaat verder onder de naam Menicon B.V.

Lees meer
2019-10-01

Menicon Bloom: nu ook daglens voor myopie controle met CE-keurmerk

Het Menicon Bloom behandelplan wordt uitgebreid met Menicon Bloom Day, een daglens voor myopie controle mét CE-keurmerk.

Lees meer
2019-05-24

Menicon introduceert Menicon Bloom: het eerste en enige behandelplan voor myopie controle met ortho-K in Europa mét CE-keurmerk.

Menicon Company Limited introduceert Menicon Bloom. Menicon Bloom is het eerste behandelplan voor myopie controle met ortho-K in Europa dat bewezen veilig kan worden ingezet. Het CE-keurmerk maakt Menicon Bloom de enige on-label methode voor myopie controle middels orthokeratologie.

Lees meer
2017-03-14

NKL brengt nieuwe lijn verpakkingen op de markt

NKL Contactlenzen introduceert een nieuwe verpakking voor alle maatwerk lenzen. Vanaf 20 maart zullen Nachtlenzen® in een nieuwe verpakking worden geleverd. De weken daarna volgen ook de zachte en harde maatwerk lenzen. De nieuwe verpakking bestaat uit verschillende elementen. Samen zorgen deze onderdelen voor een unieke en moderne uitstraling en een vergaande merkbeleving voor opticien en consument.

Lees meer
2016-11-03

NKL brengt innovatieve multifocale lens op de markt

NKL Contactlenzen introduceert een unieke multifocale maandlens genaamd 1month Miru Multifocal. Deze multifocale maandlens van Miru is beschikbaar in twee ontwerpen: het LOW en HIGH design. De lenzen zijn makkelijk aan te meten en zeer geschikt voor de beginnende presbyoop.

Lees meer
2015-11-22

Vintage, dé contactlens voor 6 maanden

2 Weken geleden heeft NKL Contactlenzen u geïnformeerd over hun zachte maatwerklens voor 6 maanden die per 1 november geïntroduceerd zou worden. Deze lens heeft de naam Vintage; een vertrouwd materiaal en ontwerp in een hedendaags jasje.

Lees meer
2015-10-22

Nieuwe zachte maatwerk lens

Vanaf 1 november 2015 introduceert NKL Contactlenzen een nieuwe zachte maatwerk lens. Deze 6-maanden lens is een uitstekende vervanger voor de Omniflex die per 1 november 2015 niet meer leverbaar is. Daarnaast is het ook een prima alternatief voor andere 6-maanden lenzen.

Lees meer
2015-10-06

Versterking team NKL Contactlenzen

NKL Contactlenzen blijft in beweging en stelt u graag voor aan twee nieuwe collega’s die sinds een paar maanden het huidige team aanvullen. NKL is ervan overtuigd dat beide collega’s zich snel thuis zullen voelen en dat ze ieder op hun eigen vakgebied een waardevolle aanvulling zijn voor de dienstverlening van NKL.

Lees meer
2014-11-18

Versterking team NKL Contactlenzen

NKL Contactlenzen stelt u graag voor aan een aantal nieuwe collega’s die sinds een paar maanden hun team versterken. NKL is ervan overtuigd met deze mensen klaar te zijn voor de toekomst, en u het vertrouwde contact en advies te kunnen geven dat u van hen gewend bent.

Lees meer
2014-10-02

Unieke vormvaste lens van NKL verovert Nederland

Unieke vormvaste lens van NKL verovert Nederland

Met ruim 800 bezoekers verdeeld over 5 avonden, zijn de Conform® introductie-avonden van NKL Contactlenzen een groot succes te noemen. De Conform® is een nieuwe vormvaste lens die niet meer aangemeten wordt op basis van de centrale cornea radius, maar op basis van hoogte en tangent.

Lees meer