Dit zijn wij

Wij zijn Menicon, een internationale organisatie met vestigingen over de hele wereld. Binnen onze vestiging in Emmen werken we met 150 collega’s aan de ontwikkeling, productie en verkoop van unieke contactlenzen met bijbehorende contactlensvloeistoffen. Onze missie: “Wij bieden voor iedereen de beste, meest comfortabele oplossing voor het scherpste zicht”. We zijn innovatief en constant op zoek naar nieuwe mogelijkheden en concepten om deze missie te vervullen. In al onze processen streven wij continu naar verbetering van onze producten en diensten. Dit doen wij door met veel creativiteit, ambitie en plezier ons werk uit te voeren.

Waarom hebben we jou nodig?

Onze afnemers zijn optiekzaken en contactlenspraktijken in Nederland en België. De optiekmarkt is sterk  in beweging. De komende jaren zullen in het teken staan van verdere integratie en specialisatie van onze producten binnen de markt. Productvernieuwing, verkoopconcepten en kennisoverdracht zijn hierbij onmisbare schakels in de  verdere groei bij onze klanten.

Jouw team

Ons salesteam bestaat met jou erbij uit 4 accountmanagers. Gerben werkt in regio Noord, John in regio Midden en Annelies is onze Key Accountmanager. Zij beheerde tot voor kort regio Zuid en kan je dus alles vertellen over de klanten in jouw rayon. Samen met je collega’s van Customer Service en Professional Services werk je in team Zuid. Commercieel manager Evert zet de grote lijnen uit. Hij is tevens verantwoordelijk voor je collega’s van de marketingafdeling waar je ook nauw mee samenwerkt.

Dit ga je doen

 • Nieuwe mogelijkheden initiëren om de omzet van contactlenzen te verhogen
 • Onderhouden en uitbouwen van bestaande klantrelaties
 • Betrokken zijn bij het geven van trainingen, workshops en seminars
 • Deelnemen aan beurzen en andere events
 • Je volgt ontwikkelingen en markttrends op het gebied contactlenzen in verschillende markten
 • Het informeren van en afnemers over technologie-, product- en marktontwikkelingen

De ideale kandidaat

Natuurlijk ben je een goede GESPREKSPARTNER voor onze klanten en je collega’s. Je kent het effect van je eigen gedrag en begrijpt hoe je daarmee om moet gaan om effectief samen te werken met anderen. Het is je doel om de verkoop van lenzen te stimuleren met CREATIEVE ideeën.  Je zet met een KRITISCHE blik anderen aan tot nadenken en verandering om samen de volgende stap te zetten. ONDERNEMERSCHAP is voor jou een tweede natuur. Je signaleert kansen in de markt, zowel voor bestaande als nieuwe producten/diensten en weet deze te vertalen naar concrete plannen. Je bent een TEAMSPELER. Je werkt ZELFSTANDIG en weet met de juiste ENERGIE zaken in gang te zetten. Een situatie of proces weet je ANALYTISCH te benaderen om de herkomst en samenhang van de verschillende componenten te begrijpen en toe te passen. Nieuwe informatie en ideeën maak je jezelf  snel eigen. Je LEERT van wat je doet. Je hebt een HBO opleiding in een commerciële richting en hebt  de nodige ERVARING opgedaan in eerdere  buitendienst functies. Je bent woonachting in het rayon.

What’s in it for you?

 • Samenwerken in een leuk team bij een bedrijf met een informele cultuur.
 • Een hele diverse functie waar jij veel toegevoegde waarde kan brengen.
 • Goed salaris inclusief bonus, 13e maand en pensioenregeling.
 • Een dienstverband van 36 of 38 uur per week en 26 vakantiedagen.
 • Salestrainingen om je commerciële vaardigheden verder te ontwikkelen.
 • Scholingsmogelijkheden afgestemd op jouw eigen ontwikkeling.
 • Een uitgebreide inwerkperiode waarin je alles over Menicon en onze producten te weten komt.

Meer weten of direct solliciteren? 

Menicon wordt door Sprint Intermediair (www.sprintintermediair.nl) ondersteund bij de werving en selectie ten behoeve van deze vacature. Heb je interesse én voldoe je aan de eisen zoals genoemd in bovenstaand profiel? Stuur dan je CV, eventueel aangevuld met motivatie, naar fbakels@sprintintermediair.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Florian Bakels (behandelend Consultant bij Sprint Intermediair) op 06-22412028.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.