10 punten van aandacht bij het aanmeten van multifocale lenzen

Het aanmeten van multifocale lenzen verschilt in veel gevallen van per persoon tot persoon. Wat bij de één werkt hoeft niet tot het gewenste resultaat te leiden bij de ander. Om die reden heb ik tien stappen op een rijtje gezet die zeer bruikbaar zijn bij het aanmeten van multifocale lenzen.

Lees artikel

door Lambert Mulder

Staining bij Nachtlenzen

Voor het aanmeten van Nachtlenzen® is het belangrijk te weten of de betreffende corneae vrij zijn van onder andere staining, littekenweefsel en infiltraten. Om die reden zouden de corneae bij het vooronderzoek middels fluocontrole beoordeeld moeten worden op eventuele aanwezige bijzonderheden en op hun algehele conditie.

Lees artikel

door Nathalie Kaat

Lenzen voor de vlakkere radii

In Nederland komen we vaker consumenten tegen met vlakkere radii dan gemiddeld. Met welke lens krijg je dan toch een goede passing?

Lees artikel

door Lambert Mulder

Nanogloss™, een pareltje binnen de nanotechnologie

Nanotechnologie wordt tegenwoordig in allerlei producten toegepast. Ook binnen de ontwikkeling van lenzen is dit erg nuttig.

Lees artikel

door Lambert Mulder

Dimple veiling herkennen en voorkomen

Bij dimple veiling ontstaan er luchtbellen onder een contactlens. Deze luchtbellen komen onder de lens vast te zitten. De belletjes drukken vervolgens in het cornea-epitheel waardoor er kleine kuiltjes kunnen ontstaan. Het ontstane oppervlak lijkt op het oppervlak van een golfbal of sinaasappelhuid.

Lees artikel

door Ilse Stok

Verwachtingsmanagement bij Nachtlenzen®

Nachtlenzen zijn een populair product. Steeds meer mensen raken bekend met de techniek en het aantal dragers groeit gestaag. Bij dit product is goede voorlichting aan de consument zeer belangrijk. Daarnaast kan de gewenningsperiode worden vergemakkelijkt met het aanbieden van de juiste tijdelijke ondersteunende producten. Het duurt namelijk een aantal weken voordat het zicht overdag optimaal is. In deze casus bespreken we het aanmeten van nachtlenzen, de ondersteuning gedurende de gewenningsperiode en de ervaringen van de consument.

Lees artikel

door Bianca Schut

Blog


  • Bianca Schut
  • Fokko Trip
  • Ilse Stok
  • Lambert Mulder
  • Nathalie Kaat
  • Sander Sterk
  • Wilfred van der Tuuk
  • Wouter van der Bent

Binnen Menicon krijgen we vele uiteenlopende vragen van klanten. Vragen over situaties uit de praktijk en over de techniek achter onze lenzen. Om die vragen te kunnen beantwoorden, zorgen onze collega’s dat ze op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van contactlenzen. Daarnaast ontwikkelen we bij Menicon nieuwe lenzen en produceren we deze in ons eigen laboratorium. De kennis die we tijdens ons werk opdoen delen we graag met u.

MeniconCopyright by Menicon © 2020